Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till Harry Martinsson

Jag kämpade och skyfflade kol
i resor utan mål
Det var djävligt svårt och varmt
men kamraterna var bra

Stjärnorna lyste på båtens däck
från nattsvart himmel
Där skapades Aniara långt borta
från nässlornas blommande dunge.

Din harakiri var Vägen till Klockrike
från denna jämmerdal
Din stjärna mot Aniara
må alltid lysa




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-12-05 09:32



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vacker och inkännande hyllningsdikt!
2021-12-06

  Monika A Mirsch VIP
Denna stjärna är självlysande över sekler.
2021-12-06

  ULJO
Fin hyllning
2021-12-06

    Lena Staaf VIP
Fin hyllning till Harry Martinspn som var min idol i min ungdom. Jag läste allt av honom.
2021-12-05

  Anya VIP
Fint hommage. Har inte läst mycket av honom, kanske är det dags?
2021-12-05

  Lottie Ålhed VIP
En fin hyllning till Harry.
2021-12-05

    Sefarge VIP
En stjärn-värmande Hyllning
till en anspråklös "bortbytting"
Som med sin ordfyllda
skapelse-förmåga
Lämnar spår än
Idag och till
Kommande
Framtid?
;)



2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP