Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sköra, starka


För många minusgrader;
dags elda upp den glupande vedpannan
i garagebyggnaden
till en vrålande vrede
mot Mårrans mäktiga matriarkat

Dessa slutklämsår
utgör ett långt livs tolerans

Tolererad
bland dessa dikter
ser jag dagen hasa upp
över kanten,
för att strax tappa taget
och glida tillbaka ner
i medvetslöshet

Sommaren står kolfibrad
och tunnfälgad
i en landsvägscykels skepnad
på en italiensk roller
i ett rum på övervåningen:
60 minuters sommar varje vinterdag

Runt huset på pinnmokullen
ett snötäcke tunt som en flämtning

Kylan tar sitt polisgrepp på förmiddagen,
som står blickstilla under månen

Skogen väntar därute,
träden rakryggade, vitklädda, fåmälda,
som änglar eller Ku Klux Klanmedlemmar;
ropar ibland till varandra på korpska,
medan tankarna kurar
långt ner i termometrarna

Katten kryper upp
från fotändan,
tätt inpå mitt ansikte
och ser mig stint i ögonen,
tassarna tätt ihop framför sig,
under min haka,
när Joni Mitchell sjunger sin sång för Sharon,
både han och jag lyckliga
i vår relation;
en magisk samhörighet
över artgränserna

Gunwald hör hemma i tusen kärleksdikter

men att sätta barfötterna i morgongolvet
är en nära dödenupplevelse

Jag kliver ner i köket
och samlar frukosten i en skål

När vedpannan svalt några omgångar
vedknosar
och visslat och dånat ett par timmar
kan husets klimat till slut göra skäl
för sin inomhuskaraktäristik
och tolereras av den tolererade
i sina polarsockor

Kl. 15 väntar adventskaffe
snett över älven
hos Christina och Greger;
Vildhustruns syster och man

Ensam i förmiddagen med Joni Mitchell
finns det så många döda
jag så gärna skulle vilja sitta ner med
och samtala, varmt

Vi är så sköra, så starka




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-05 10:59



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Fantasirik beblandad ordkompott!
Som drar åt olika håll
Men ändå finner
Sig själv?
;)
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP