Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av bl.a Till de unga(ridå)-av Kajan Mikael. Nu blir stridslarmet påtagligt- av Mats Kitok-Lundmark. Vaccinpasset är ett brott mot mänskliga rättigheter av Thylacine. Tack!


******* VARNINGs LJUS *******

 


Årets julklapp


 


Vi avstår ifrån att dränka våra barn


 


i våra gamla inlärda tankemönster.


 


Vi tillåter oss att se val av maktstrukturer


 


som inte fört oss dit vi säger att vi vill komma.


 


Vi ser att gamla uppgifter inte kan eller ska lägga grunden för framtiden.


 


Vi vet att vår historia lägger grunden till nya frågor och inte till ”fakta”.


 


Vi ser att värdet ligger i nya frågor snarare än i svaren.


 


Vi utmanar oss i att utforska samtliga våra värderingar.


 


Ifrågasätter!Hur tillämpar vi dom? Fungerar dom?


 


Tillåter våra barn upptäcka och skapa svaren!


 


Vi släpper taget om historiska ”fakta”.


 


Vi väljer bort memorerade


 


maktsystem och offer.


 


Vi väljer eget ansvar


 


Vi väljer medvetet


 


Vi avstår skuld


 


Vi i egenmakt


 


Vi i egenkraft


 


I medkänslan


 


-svaren 


 


 


 


 


 


 


 


Tro-hopp-kärlek


AiA Maria den fria




Fri vers (Fri form) av AiA Maria den fria
Läst 170 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-12-05 12:50



Bookmark and Share


  bumerang

allt gott må vi bevara.
som positiv tro på framtiden.
plocka russinen ur kakan.
tro att alla generationer har gjort så gott de har kunnat.
2021-12-06

  Solstrale VIP
Medmänsklighet, medkännande, medverkande, medbestämmande - medvetenhet när den är som bäst!

Kärlekens perspektiv!
2021-12-05

  BenGust VIP
Vi vet det långsiktiga
men ser kortsiktigt.
2021-12-05

  Sparvögat VIP
En vacker bild av mänsklighetens val målar du i hoppets tecken…
2021-12-05

  Susen VIP
Tänkvärda ord. Medkänsla är det vackraste jag vet. Fint fångat
2021-12-05

  Öknens Ros VIP
En ny agenda för mänskligheten.
2021-12-05

  Kajan VIP
Någonstans hoppingivande, att välja medkänsla och sträva efter förståelse, det lämnar positiv efterklang om möjligheter.
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

AiA Maria den fria
AiA Maria den fria