Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På gott och ont är jag den jag är är trots allt rätt nöjd och hoppas jag inte är till alltför stort besvär ... - vare sig när jag publicerade detta flöde tidigare i oktober 2012, här och nu idag eller imorgon ...


Det är rätt ont om mig ...

... är nämligen  tämligen unik
och absolut inte som dig ...

Det finns faktiskt bara en av mig!

Vare sig vill eller förmår
att ens vilja vara som någon annan
än just bara den jag som är mig

Ty dels så finns det ju redan
så många andra
som har den ambitionen i sina liv

Likväl är de var och en 
precis så som mig
och så ock även dig ...

... unika 
var och en för sig ...

... oavsett om de vill det
eller ej ...

Insikten jag  nått
är dock under åren som gått
den att det som gör oss var och en
så alldeles absolut och underbart unika ...

... är just det som i grunden gör oss alla rika ...

Det är när vi glömmer bort detta 
om vilket det är så väsentligt
att påminna sig själv om då och då

vi tappar balansen 
och försöker bli lite mer
så som vi tycker att andra sig ter

Men det är därför det är
så viktigt att få prata 
och berätta om det här

som handlar om hur
unika vi alla var och en
verkligen är

Det som får mig att älska livet
så innerligt mycket som jag gör
är allt det vackra det bjuder på
om jag blott bara
väljer chansen
att ej ställa mig utanför

Mina älskade barn
tillsammans 
men också var och en för sig
är dock det som oavsett allt annat
vilket en gång varit men ej längre är
de som gör mig till den rikaste 
och allra unikaste som finns här ...

... eller var jag än är ...

Det enda som fattas mig
i verklig mening
är den dig som är ämnad för mig

Ty livet förutan den äkta kärleken
blir all övrig rikedom till trots
ej den fullständigt njutbart tillfredsställande
tillvaro med innehåll och mening
som jag egentligen behöver

och så ock verkligen önskar mig

Lycka och rikedom är för mig
att få avnjuta din närvaro i mitt liv

- Ty det skänker mig i förening med dig
och mina älskade små
känslan av att jag får 
allt jag någonsin önskat mig
eller ens drömt om att kunna få ...

... varje dag 
resten av mitt liv ...

 

 

_____________________________________
Idag 2021 finns du i mitt liv, min älskling -
nu fattas du mig blott när vi inte är tillsammans ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-06 05:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP