Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Problem är som snöfall

 

 

 

 

Det första tecknet
är enstaka flingor
som faller i måttlig vind
0ch täcker marken med ett tunt lager

snöfallet blir kraftigare
och vinden ökar i styrka
små drivor uppstår

snöstormen rasar
bildar höga drivor

har man inte agerat förut
är det hög tid att börja skotta
annars fastnar man i drivorna


 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-12-06 10:16



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Du är så bra på symboliska alster, och visst fungerar det så även här! Fint!
2021-12-08

  Blomma-Stjärna VIP
snöfall blev ju här till en verkligt bra metafor - lite fall klarar vi - men med drivor utanför vår dörr kommer vi varken ut eller in :-) - vi får ta ett handtag då - skotta på, skotta på!
2021-12-06

  Lottie Ålhed VIP
Visst är det så Skotta på Innan problemen i drivor hopar sig Sant och finurligt diktat!
2021-12-06

  Olof Lagerhorn VIP
Originell och insiktsfull metafor om hur
vi som människor ska hantera livets
flöde av nya utmaningar och problem.
2021-12-06

  Niliboy
Ja huga ligen, vädret är tufft ibland!
2021-12-06

  Feliaxel VIP
Så sant
Mycket bra liknelse
2021-12-06

  lila fjäderblomman VIP
Precis - fyndigt o klokt!
2021-12-06

  Kungskobran VIP
Jag har fastnat för längesen
och har hittat hem
i poesien
där sitter jag stadigt fast
den har blivit min last
2021-12-06

  ULJO
Fantastisk liknelse. Mycket bra.
2021-12-06

  Monica Lindgren
Mycket bra! Det finns väl som vanligt, en symbolik här, dvs en text under texten?! Funderar...hälsn monica
2021-12-06

  Kajan VIP
Att blunda hjälper nog ej, då blir man insnöad och då blir det allt svårare att få upp dörr och fönster.
2021-12-06

  AiA Maria den fria

Briljant symbolik med tydligt driv!

...skotta rent framför egen dörr...
...det som läggs på hög...
...skjut inte upp till imorgon...

...


Tack!



2021-12-06

    Lena Staaf VIP
Små problem blir stora om man inte gör något åt dem i tid. Fin liknelse med snöskottning!
2021-12-06

  Sparvögat VIP
För mycket problem kan skapa kaos likt snön som faller en längre tid…
En fin liknelse i orden!
2021-12-06

  Maria Sundelin VIP
Alltid lika intressant att se hur folk hanterar vintern
Kramar
2021-12-06

  Öknens Ros VIP
Gör man inget åt snön/problemen slutar allt i kaos. Bra beskrivet.
2021-12-06

  Solstrale VIP
Din vers driver och ivern att skotta väcks får man hoppas! Bra driv! :)
2021-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP