Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den femfaldiga kyssen.

I cirkeln vi skapat i skogen
-din blick var av bärnsten & guld.
Du öppnade porten mot öster,
gjorde mig sedan till din brud
och sagan blev så som jag skrev den;

besatt av en destruktiv gud.

I cirkeln vi skapat i skogen
blev du & jag mytologi,
men fullkomlig kärlek & tillit
var lagen för enbart en stund.
När jag lät din vilja bli templet
miste allt som var mitt sin grund.

Vi stängde ner cirkeln i skogen
och mörkret kom
för att hämta sin skuld.
Vi lämnade cirkeln i skogen,
jag gav upp hjärtats autonomi
och jag minns inte sedan när,
men jag är
ännu en av dem
som Hades har märkt med sitt kryss.
I underjorden är frukten alltid mogen
och stor är den makt som jag gett dig
- den dödar med femfaldig kyss.




Bunden vers (Rim) av Evelina Bramstång
Läst 111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-06 15:07



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Budskapet anknyter till myten om Orfeus och Eurydike med sensmoralen att stilla sin sinnlighet ("femfaldig kyss") och sin hybris.
Formen är klassisk med både slutrim och anaforiska omkväden, dessutom läsvänlig med en korrekt syntax och underlättande interpunktion.
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång