Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När det gäller.


Slår på sirenerna


en siluett
står och betraktar oss,
lockar hennes läppar
pejlar in andan
genom hennes händer.
den lärde mig
om människan.
den lärde mig
om dig och mig
genom kyrkogården.
nu kommer de
inför mitt ansikte,
min kropp,
mina kläder,
som blir ett med mig.
slår på sirenerna.
en siluett
lockar hennes läppar,
ser oss igenom
för vad vi verkligen är.
de avskärmas
från oss.
jag är glad
över att sluta titta in
i deras vita ögon.
jag bleknar,
jag är glad.
mindre än materia,
mörkare än en grav.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-06 22:30



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Av-gör-ande


SOL!

Tack!
2021-12-11

  Kajan VIP
Denna fångar mitt intresse, både välskriven och mångtydig.
2021-12-08

  Lottie Ålhed VIP
Får mig att tänka på en låt med Lahle
” Vi är bara en sten i havet vi är inte större än så. Så så så. Några ringar på ett hav Är allt vi lämnar kvar”
Kanske har den associationen ingenting med din dikt att göra. Men så funkar det för mig. Fin modernistisk dikt i alla fall.
2021-12-07

  alicja lappalainen VIP
"för vad vi verkligen är
mindre än materia,
mörkare än en grav"

rationaliteten har en masochistisk aspekt som tvingar människa till en passiv underkastelse inför fruktan.

2021-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen