Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om psykologisk härdsmälta


En sektliknade situation

Kriterierna för en sekt är att den är totalitär och att man kräver totalt engagemang av individen och därmed styr hens liv.

I en sekt eller i ett sektliknande sammanhang måste det också finnas en kontrollapparat som kväser kritiskt tänkande eller olydnad.

Dessa personer straffas och fryses ut. De som följer reglerna eller värderingarna kärleks bombas och får fördelar.
Rädslan är underkuvande

Det handlar om makt och kontroll och i slutändan totalitär styrning!

Detta sker just nu på många nivåer , i familjer, grupper, samhällen och världen!










Övriga genrer av WyS VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-12-07 10:14



Bookmark and Share


  Koloristen
Hela Sverige känns som en stor sekt.
2021-12-08

  Kajan VIP
Tänker när jag ser vad som sker här och i vår omvärld; att civilisationens fernissa är ytterst tunn, och det är lätt att förvandlas och bli de man en gång föraktat.
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra och tankeväckande text att läsa och begrunda.
2021-12-08

    lydriket
"Public service". Lol. Tala om sekt.

Tack för din rakryggade analys, WyS.
2021-12-08

  Solstrale VIP
Mycket tydligt framfört! Bra!
2021-12-07

  Thylacine
Ytterligare en välskriven och vaken text
med en knivskarpt medveten analys!
2021-12-07

  AiA Maria den fria

”Härdsmältan”
här väl beskriven
påtagligt kännbar

Tack för belysande
ökar hoppet att fler ”ser”!

Maktsystem kräver
utan undantag alltid offer!
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP