Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterandens frusna vita dräkt..

En morgon när jag vaknar
Är hela marken täckt

Av vinterandens frusna
och kalla andedräkt

Så glittrande förförisk
och vacker

Som skulle den på fest

Men inne i mitt hus
är kylan obarmhärtigt rå

Så jag tänder alla ljusen
för att lite värme få

Ändå är jag fortfarande
frusen och kall

När jag hämtar veden
till brasan i mitt hus

För inombords behövs
nog lite mer
än bara några ljus




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-07 10:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att tränga bort kylan är svårt
när livet varit hårt
2021-12-08

    Lena Staaf VIP
Inte lått att hålla värmen när utomhustemperaturen sjunkit långt ner. Strömavbrott är värta,fasan.
2021-12-07

  ULJO
Går åt att tända ljus så här när vinterkyla slagit till.
2021-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen upplevelsen.
Snön är vacker när man ser den utifrån.

Kylan slår in här. Tyvärr.
Och temperaturen i lägenheterna är termostatreglerad.


2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP