Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Vad händer då det går överstyr likt Babels torn


Yoghurtkulturen- ett modernt Babels torn

Ett universalmedel är här, och man skulle idag kunna bygga ett Babels torn av plast med staplade tomma hinkar från tjust denna märkliga turkiska yoghurt som alla i ett par skor idag använder invärtes och utvärtes, på ett eller annat sätt.
Den gör oss alla till storkonsumenter och ingen ifrågasätter längre det märkliga med vad det gör med oss...
Förblindade kommer vi vada fram i Turkisk Yoghurt!

Jag vakande en dag och drack mitt kaffe, som så många andra, bredde ett par mackor med Turkisk yoghurt och örtkryddade lätt. Det smakade väldigt bra och jag undrade varför jag aldrig tidigare brett dessa mackor.
Då minns jag matlagningsprogrammet där de hade visat alla möjliga rätter som de använt Turkiskt yoghurt, för att, den ju är så mager och fräsch..
Den morgonen då jag slog på tv:n och hörde T.Y nämnas 9 ggr under 30 min, tänkte jag att jag skulle räkna hur många gånger jag hör T.Y under min dag på jobbet i stan.
Jag har en känsla av att alla människor har en hink med T.Y. i sitt kylskåp...
oj vad det skulle visa sig att jag hade helt rätt!
Under dagen hade jag noterat 99 gånger där någon använde T.Y i sin konversation med mig eller andra där jag överhörde en konversation.
Det är som om den har kommit för att erövra världen!

Snart vadar vi fram i Turkisk Yoghurt och ingen tänker längre på hur det var då man slapp skyffla fram bilen från den. Nu är det helt naturligt.
Växthuseffekten har kommit i skuggan av yoghurteffekten. Klimatkrisen likaså och gängvåld och bränder och katastrofer. Alla pratar bara om den riktigt ÄKTA Yoghurten. Den äkta T.Y. har blivit så dyr så langare till och med slutat sälja droger och istället har börjat sälja T.Y på gatan.
Polisen försöker finna ämnen i den så att den går att narkotikaklassa och skolor har infört speciella yoghurtrutor där man enbart ska få inta sin yoghurt, med eller utan frukt.
Folk har börjat gå på "avvänjningsyoghurt" medan kulturen växer sig allt starkare, över hela jorden.
Det avsätts speciella sändningstider för yoghurtrapporten och butiker byter ut sina solkrämer, matoljor, hårmedel. Det säljs till och med som smörjmedel till tekniska apparater. Ja, till och med på Biltema kan man idag köpa 10 Liters T.Y. (Inte äkta men en billig kopia som ett Universalmedel) Vi människor ÄLSKAR universalmedel som kan hjälpa mot allt. Det är så enkelt. En fix och allt är klart!
Som ett vaccin!

Man har bildat särskilda slutna T.Y. grupper som diskuterar dess utbredning och användningsområden. Invigda får ta del av den "inre yoghurtkulturen" och man har korat "yoghurtmästare" som ska viga biskopar och imamer.

Detta här är inget jag skriver för att försöka vara lustig, eller rent utav ironisk. Nej, jag skriver detta för att det är ett faktum som samhället inte ännu fått upp ögonen för, just därför att det inte är så lätt att se saker som långsamt förändrar människors vanor. Man ser det inte riktigt komma helt enkelt.

Då massan springer åt samma håll så uppstår en obalans som naturen hanterar med att försöka återställa. Människan själv märker inte av detta förrän det uppstår "yoghurtvirus" , där man under tiden försöker odla fram vacciner, med eller utan kvalitetsgarantier som snabbt ska ut i massan.
Man tar vaccinet på eget bevåg, du bär ansvaret över din hälsa, men du MÅSTE ta vaccinet om du inte vill stanna hemma.
MEN!
Läkemedelsindustrin ska inte straffas om du valt ett vaccin, som inte passade just dig, det var ju ditt val! De tillverkar inte för individen, de tillverkar det för massan. svar från FHM.
Detta var från början inte något problem förrän man fanatiskt försökte använda sig av ett medel för att lösa alla andra. Människor gör lätt så. Vi tror liksom att om man löser ett problem på ett sätt, så skulle det väl vara möjligt att lösa andra problem på samma sätt. Ett vaccin till allt. Nya mutationer, vadå?
Här följer ett axplock av de situationer som uppstod under dagen, då jag lät mig vara uppmärksam på Universalmedlet, T.Y.

På Posten,(Då den fanns)
En ganska egendomlig herre talade om att han aldrig slickade sina kuvert mer. Det kan sprida virus och det är ju rent äckligt,
"nej" sa han kort
"Jag använder turkisk yoghurt!"
Kvinnan i luckan tittade lite lätt beundransvärt på honom och sa,
" Det var ju en fantastisk idé, att jag inte tänkt på det"
Jag vände och gick. Tänkte, hur länge håller detta?
Sen la posten ner.

På BVC
I stället för solkräm till den lilla så föreslog de T.Y.
"Det går ju att använda till allt från magont, öronvärk, solsveda, eksem, myggbett... och röda stjärtar" sa barnmorskan och skrattade lite generat.
Vi smålog lite och tittade på varandra jag och min fru, sen tackade vi och gick.
Vi kom aldrig tillbaka.

På kontoret
Vill du ha något till kaffet? Det finns Turkisk Yo,,,,
Nej tack!

På däckfirman
"Ä va fan de e ju bara att förvara däcken i en sopsäck med turkisk yoghurt, de torkar aldrig ut, gummit är som nytt varje år vinterdäcken ska på...."
Tack, men förvarar ni dem här då?...
Öh nej, det går ju inte, de stinker ju ...


På barnkalaset
Det serverades yoghurt glass och man hade fiskdamm med yoghurt vari ungarna hoppade och letade efter sin godispåse.
Sen avslutade man med styltstraffet på yoghurthinkar. Fem barn vrickade fötterna rätt illa och festen slutade med ambulanstransport där ambulansmännen använda sig av "första-yoghurt-hjälpen för att lindra smärtorna.

I T.V butiken
Du kan ta en trasa med T.Y och torka skärmen, det softar oskärpan. Ögonen vänjer sig med den vita hinnan,,,o vem kan säga att det finns någon skärpa i det som sänds ändå.
Tack, så mycket, men jag tänkte köpa en ny T.V.
Aha vi har den nya "Led-Yoghurt-tekniken"...
NEJ, tack!! sa jag och gick...

Då hela mänskligheten hade gjort yoghurt till Naturens- och Vetenskapens- Messias så kom politikerna fram till en första och en andra åtgärd.
1. Man lade skatt på plast. Alla plasthinkar skulle inbringa miljoner till statskassan. Och det gjorde den, till en början...
2. kort därefter kom ...."Yoghurtskatten"!!!
Och följden blev;

Yoghurtkulturen gick under jorden och idag är det ingen som längre pratar om den. Alla använder den i smyg men ingen har den hemma och den går inte att köpa i butiker. Stora företag gör enorma pengar på Yoghurt och den flödar i samhället som aldrig förr, men ingen låtsas om att den finns. Det är inte det att den är olaglig, det är bara det att ingen vill skatta så högt för något som en gång var lika vanligt som luft. Speciella Yoghurtkontrollanter knackar dörr och frågar om man har yoghurt hemma,
alla svara nej och stänger sedan snabbt sin dörr i hopp om att inte bli påkommen.
Men soporna på bakgårdarna överhopas av plasthinkar från T.Y.

I dag talar man inte om det längre. Det är tyst om det på jobbet,
på bussen,
hos frisören och....
även på Universiteten.
Vill man göra ett specialarbete om T.Y. på Universiteten så uppmanar de eleverna till och med att istället göra ett om kärnkraftens nya generation.
Samtidigt..
betalas det ut enorma summor från staten till att vända "Yoghurtkulturen" tillbaka för att kunna få in pengar till de kommande pensionerna.
Vissa medier försöker ta upp ämnet. Men de stängs ner och man kallar de som sysslar med dessa "Sub-kulturer" för infiltratörer av ondskans axelmakter.
Samhället är splittrat och polariseringen har blivit ett faktum.

Tänk vad lite yoghurt kan ställa till....

JNW 2021


Prosa (Kortnovell) av Jaramald VIP
Läst 183 gånger
Publicerad 2021-12-07 11:43Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
YOGA är verkligen ett modernt babelstorn. Direkt från Satan.
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP