Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten något reviderad.


Frusen

 

 

gnistrande bistra vinternatt

ett fruset människohjärta

vad ont som blivit sagt

tillfogat med sådan smärta

 

kölden biter hårt

frosten lämnar spår

i sargat hjärta svårt

över ödet ingen rår

 

livet tycks ej glatt vara

jordelivet en prövning är

finns inga minnen att spara

framtiden en dystopis sfär

 

ett hjärtas slag tystnar snart

döden blir en befriare

människans andra part

livets förlösare

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-12-08 09:19



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Leva och låta dö. Eller tvärtom.
2021-12-15

    Lena Staaf VIP
Här kopplas den yttre isvintern ihop med en människas sorg och ledsnad. Fint!
2021-12-08

    Elisabeth Nilsson VIP
En allvarsam och insiktsfull dikt om ensamhet och lidande. Tyvärr något många människor lider av. Tänk om vi oftare kunde vara medmänniska för de svaga. Det kostar så lite.
2021-12-08

  AiA Maria den fria
Kyla
Ensamhet
Stagnation

Saknad/längtan efter hopp som i ljus så möjlighetens finns att tina upp och förlösa smärtan

Olika
Vägval
Avgör
Livet


Tack!

<3<3<3
2021-12-08

  Susen VIP
Med få ord vackert inslagna i rim om frostigt hjärta som orsakar smolk i bägaren
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Ett berörande porträtt av någon.
2021-12-08

  BenGust VIP
Livet är en tingest med mycket smolk i bägaren. Varför låtsas om annat. Och december och alla helger är en enda långa prövning. Alla är inte glada så är det bara.
2021-12-08

  Sparvögat VIP
Fint tecknade djupa ord i sköna rim till en frusen själ…
2021-12-08

  Kajan VIP
Allvarstyngd och sparsmakad, gillar den knappa tonen.
2021-12-08

  ULJO
Bra fråga som avslut på denna formidabla dikt.

"vem styr människors öden
sant är vi lever på nåder"
2021-12-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så du är den mest stabila bra poeten på sajten med ett så litet ordförråd att du lyckas avslöja sanningen. Bravo! så drar den gode mannen hopp även genom döden.
2021-12-08

  Solstrale VIP
Ja denna tyngd eller dödsskräck, dödskamp... Tillika kan tecknas livskamp som ej mer finns kraft till... Sorg och skuld som slingrar sig mot tidens slut kan hända... En djup begrundande text som bjuder insikt av vikt! Det gäller att finnas här för varandra den tid vi har! Så livet på slutet kan kännas fulländat!
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP