Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I morgonens dans

I morgonens dans
Existerande i en cirkel
Tåget som rullar fram
Ger vi så livet en chans

Några kliver tidigt av på vägen
Fel tåg som lämnade perrongen
Då som ljuset aldrig kom fram
Kanske inte så rättvist i alla lägen

För som drömmar blir till grus
Då som kartorna får ritas om
Kedjor som länkats samman
Se de som aldrig få se dagen ljus

Så älgar vi fram mot olika mål
Passerar alla uppdukade bord
Kan så känna en viss mättnad
När vi så fyllt ett tomt svart hål

Så dagar kommit och gått
Med alla stopp på vår resa
Allt vi så får uppleva och se
Då allt snart är ett minne blott




Fri vers av Lidde
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-07 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde