Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Skriv text"

Trycker fram "Skriv text"
för att i denna blank ruta
söka en vink om
vad jag tänker på

Ofta handlar det om
att vaka som en katt
vid ett råtthål
och se orden skriva sig

Jag låter orden flöda
kan ju alltid sudda
fast redan ser jag en skugga
av händelser i mitt känslohuvud

Fladder av en scen i min spegelbild
gestalter söker efter meningar
som snart förflyktigas

Vi en dunkel korsväg
stänger jag av datorn och går
för att pyssla med något annat
baka, diska, städa

Allt trevligt ger hemkänsla
tillverka smycken, collage, hattar
sådant kan locka det okända
att visa en tass, en darrande nos

Bäst är att med lätt hand under
ta pulsen på alla längtor
söka instinkter och farhågor
i namn av klarsynthet och samförstånd

Det oerhörda vill bli erkänt
vaggat, hört och avhållet
bli bjuden brödsmulor
och vattendroppar

Då när livet känns snällt
mjukt och bräddfullt
- först då
kan det avgörande meddelandet
bli emottaget och läst.






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-07 21:28



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så enormt fint och klokt. Du för mig, med säker penna, genom stor livsvisdom. Tack!
2021-12-14

  Rise Little One
Underbart djupt insikt om konsten att skriva från din poetiska penna!
2021-12-10

    Lena Söderkvist VIP
Mycket av livet handlar mycket riktigt om att förbereda sig för något, och utan hänsyn och tillit går det inte. Man måste bana väg. Tycker att du får till det ordentligt.
2021-12-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett underbart spännande och intressant flöde av livets alla sidor och känslor, i stort som smått. Ibland är det svårt att skriva, fast man vill.
2021-12-08

  Bengt H VIP
Stort tack för inblicken.
2021-12-08

  Marita Ohlquist VIP
När det är svårt att skriva och man söker de rätta orden, är det bra att göra något annat och låta orden komma, vilket din fina text förmedlar.
2021-12-08

  ULJO
Bra flöde på dina ord i den här texten.
2021-12-08

  Solstrale VIP
En trevlig medveten text som ger insikt och reflektionen får inflytande, med igenkänningens hjälp... Att leva, andas, vandra och växla upp eller ned... Du fångar det vara du är så fint! Tack! Nosen som söker kontakt gillas skarpt!
2021-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP