Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En dikt om anorexia nervosa


Förstörd av hunger

snälla stanna kvar
ta över inom mig 
så allt annat hemskt försvinner 
mina mörksvarta hemligheter
som bara du känner till 
bara du vet 
vad som händer 
innanför alla främmande dörrar jag stigit igenom
jag lovar dig att ingen ska få veta 
jag vet att du också hatar mig
men om jag är värd att hatas  
då är jag ändå värd någonting 
 
snälla stanna kvar 
lämna mig inte
du, onda demon 
jag behöver dig
när människor är snälla mot mig
jag kan inte förstå det 
så snälla fortsätt plåga mig 
jorden blir vackrare 
om verkligt liv endast finns i drömmar 

du, onda demon
kom och rädda mig
alla snälla människor
försöker dra ut mig ur dimman 
där jag börjat bli trygg
där du finns
ja, jag hatar dig
men du är ändå min enda vän 
den enda som aldrig svikit mig
du, onda demon
jag behöver dig 
 
utanför min hungerdimma 
där finns inget liv 
bara tårar och grubbel 
jag vill stanna kvar 
med dig, onda demon 
du kanske kommer döda mig men livet skrämmer ännu mer 
jag ska aldrig lyssna på någon annan än dig
snälla blekna inte bort
då kommer jorden återigen att krossa mig 

snälla stanna kvar
eka inom mig
visa mig hur värdelös jag är
jag kastade nyckeln till mitt hjärta ner i havets djup
och nu finns det inget hopp kvar
jag rev ner muren jag stod på och föll ner i ditt grepp 
nu har tegelstenarna spolats bort i fjärran
så håll mig kvar 
annars kanske jag faller ännu längre ner 

du, onda demon
snälla hjälp mig
jag vill inte lära mig vad lycka är
jag är så rädd för den snälla världen 
jag förstår inte glädjens språk  
snälla plåga mig 
varför förtjänar jag inte ens att vara hatad 

du, onda demon
jag önskar
att alla andra kunde försvinna
så det skulle vara bara du och jag
vi skulle kunna dansa in i den bedövande dimman 
varför vill de andra att du ska lämna mig
lyssna inte på dem 

utanför min hungerdimma 
där allt vänt uppochner
stjärnorna är svarta hål 
och solen göms bakom moln 
jag går vilse inom mig 
omvärlden river sönder den karta 
som du, demon, har gett till mig 
kartan kanske leder till min död 
men jag orkar ändå inte leva mer 




Fri vers (Fri form) av Agnes Gustavsson
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-07 22:33



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Insiktsfull beskrivning av mörkrets mekanik. Modigt och uppriktigt skriven.
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Agnes Gustavsson
Agnes Gustavsson