Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren i city

Tänk om solen var en illusion
Om allt det vi upplevt tillsammans i staden
inte varit något annat
än en köldskadad hägring
En gång gick jag genom centrala Helsingborg
Det var högsommarvärme
Syrsorna landade på de feta männen i nätbrynja
som alltid satt på uteserveringarna och drack
avslaget kaffe
En efter en efter en
landade dessa bibliska varelser på
de feta männen i nätbrynja
Och jisses vad de skrek!
De slog vilt omkring sig med sina stora,
otympliga arbetarlabbar
Syrsorna flög in i en strid ström
En efter en landade de på
de feta männen i nätbrynja
Bet dem
Snirklade sig in under deras nätbrynjor
Dränkte sig i kaffekopparna
Ja, så vedervärdiga var de
att de feta männen i nätbrynja nog önskade
att allt bara var en otäck dröm
Och hade solen varit en illusion
hade varken syrsorna
eller männen i nätbrynja undrat
vad som komma skall




Fri vers av Sunset boulevard
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-07 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sunset boulevard
Sunset boulevard