Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en verklig drömresa


Nattåg


Reser med
nattåget igen

Vaken
med filten
lindad kring

Reser med
nattåget igen

Genom
nattlig dimma
blå

Med tågets
dunkande rytm
och hesa ton

Rusande i natten

Mot en okänd
destination

Som när
morgonen
gryr igen

Kommer
glömmas bort

Och avfärdas
som ”bara en dröm”

Men när
natten kommer

Reser jag igen

Ensam och vaken
i natten med filten
lindad kring

Som om det hela
vore verklighet
och faktiskt

betydde någonting





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-08 01:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantastisk symbolik, som i Martinssons Resor utan mål
Bokmärkes
2021-12-08

  ULJO
Bästa tiden att åka tåg är på natten. Mot drömmarnas land.
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP