Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barbariet

Det kom som från ingenstans
Så bjuds vi in till en dödsdans
Ja ständigt detta spektakel
Man får väl snart tro på mirakel
Så lever vi som på ett minfält
De tar sig fram som en ångvält
Saker ingen såg kunde hända
Men nu är vi bara så brända

Alltid så synd om vissa figurer
För alla har vi olika kulturer
Hav av funderingar och tankar
För ett stort hjärta som bankar
Inte får någon slåss för sin sak
Bara så se en bitter eftersmak
På dagis sitter dom bara och leker
Så bara lite i lädret dom smeker

När högre makter får styra
Alla åsikter dom så får hyra
Så finklädda pajasar i rutan
För så mot botten går skutan
Så mera pengar i deras kista
Andra får leta efter en gnista
Allt som rasar framför våra fötter
Inte behöver man leta efter nötter

Oavsett röd, grön eller blå
När massan ändå är så grå
När vi alla ska leva i rätt tid
Kanske våga gå in i en strid
Då dom grävt sin egen grav
Kanske kunde ställt högre krav
Nu alla så rädda för allt som sker
Då det bara händer mer och mer

För så hjärntvättade som få
Då allt ligger på en annan nivå
Så bara blunda så blir allt bra
Nu är det precis så som vill ha
Vi kan känna oss säkra och trygga
Vilken framtid vi senare ska bygga
Allt är bara ett spel för galleriet
Så bara att välkomna barbariet




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-08 03:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde