Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÅGOT VIKTIGT

Decembermorgonens skorpa är skör
och hans sida av sängen slät och sval.
Mina ögon svider efter natten.
Jag har varit en vass kniv, karvat in
mina känslor i hans granitvägg.
Hittar huvudvärk i kaffet, rullar kulor
av logik och objektivitet under skogspromenaden, som är ovanligt vacker.
Dagen svullnar i doftlös kyla, sväller under vintersolens blekgula ljus, förväller
smärtans bräckliga blad. Luftröret bränner.
Nu finns ingen skärpa kvar. Alla mina ord
är täckta av snö. Hans tystnad brusar i öronen.
På klippavsatsen vill jag skrika något viktigt, men ut kommer bara ånga.




Fri vers av Anna Rickman
Läst 131 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-08 16:23



Bookmark and Share


  Linda Olsson örn
Riktigt fin! Vilket Flow i texten och orden som lever i varandra.. Tack!
2021-12-13

  Lustverket VIP
Ja, fin vinterfeeling i den, om tomma tankar och tomma ord.
2021-12-10

    Askanden
välkommen
2021-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Anna Rickman

Senast publicerade
NÅGOT VIKTIGT
* Se alla