Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MELLAN DE DÖDA OCH LEVANDE

Med slängiga armar och ben likt bläckfisks-
tentakler söka få grepp om något att hålla
sig i tillvaron släntrade de ut som fnittrande
slampiga slynor med mascarasvett rinnande
utför ansiktena som de vore stridsmålade
kanibaler på jaktstigen.

Som i ultarapid likasom sengångare rörde
de sig i samlad trupp framåt Drottninggatan
ihopslingrade likt sårade soldater på slagfält
stapplande omkring stödjandes sig på varan-
dra med rusets högtryck i blodomloppet.

Det var stängningdags på stadens inneställe
no 1 där nu de festglada deltagarna måste
söka skyddsvärn mot verkligheten utanför
dess trygga ombonade bunker.

En piketbuss stannade till framför den
med möda framåtryckande truppen fest-
deltagare och ut ur den klev fyra stycken
tennsoldater i stel attityd med konstig dia-
lekt där fredsförhandling redan från början
var riggad gå i stöpet mellan de döda och
levande där mer döda än levande och de
mer levande än döda försökte hålla stånd
mot de förstelnade tennsoldaterna vilket
slutade med att de som överlevt slaget vid
drottninggatan burades in som dessertörer
från verkligheten.

-







Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2021-12-08 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP