Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8 december 2021


Guds namn är tystnaden

Guds namn
är tystnaden
som ekar ljudlöst
genom kosmos.

Säg det.
Utan ord och tanke.

Hör du tystnaden
kalla dig hem hit?

Duet i världen
bär en kortlivad klädsel
som sedan hängs
på jordens galge
när du klär av dig dig
i gravens fagra tomrum,

medan du sträcker dig
mot denna sanna skrud
vårt väsen vårdar
och färdas över tröskeln
för att trä på dig mig;

Det som kläder alla ting
och blommar
i regnbågens skarpa stillhet,
utan och innan.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 61 gånger
Publicerad 2021-12-08 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP