Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma hur?



Jag listar aldrig ut hur man gör
när man är mamma
Jag vill ringa min egen
Fråga om bullrecept, febertoppar
och nattskräck
Vila i hennes röst
Be henne berätta hur man blir trygg i sig själv
så man kan lugna barnen
Hur man står ut när alla dagar är
likadana
när sorgen bygger bo i ens hår,
när saknaden efter ömhet är oändlig
Tomrummet
oersättligt
Behöver lägga mitt huvud i hennes knä
en stund
igen
Snälla mamma kom hem

Himlen har ingen telefon

Jag spelar vuxen för
jag har aldrig varit barn
När jag borde varit liten fick jag
vänta bland spöken i gardinen
Den oro jag ärvde
bär jag genom livet
som en böld
Checkar med spegeln ibland om jag verkligen
finns, för inget
känns på riktigt någonsin
Biter och försöker igen

När mammor dör och pappor super
Då blir man ensam




Fri vers av Linda Olsson örn
Läst 110 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-09 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Olsson örn
Linda Olsson örn