Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En uppgörelse.


På bålet


när tiden inte går
som den borde
tränger kroppen igenom,
gör en rörelse genom en sil
och rygglinjen lämnar snabbt
sina fångar och knutar.
ingenting verkar nu vara svårt,
börjar kännas som arbete igen.
men blodet rör sig inte
som det borde.
det fastnar i brännmärken
och i svårt plågande sår
kring vilken all
ansträngning viker ned.
för att göra något sant
måste kroppen offras
och brännas och visa sig
på marken, i tjära och i sot.
material som lämpar sig
för arbete.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-11 00:05



Bookmark and Share


  WyS VIP
Transformation en nödvändig rening.
2021-12-11

  AiA Maria den fria

Kännbar transformation

Som fågel Fenix reser sig ur askan...

Askan sägs f.ö att vara den bästa jorden...


SOl!

Tack!


2021-12-11

  Kajan VIP
En akt av frigörelse, och rening blir synlig; medelvägens antites ?
2021-12-11

  Lottie Ålhed VIP

Någonting svårt Någonting som inte är som förväntat. Något att resa sig ur kanske. En process av något slag.
En dikt med många tolkningsmöjligheter
Vilket är intressant i sig.



2021-12-11

  alicja lappalainen VIP

Den kreativa processen
2021-12-11

  cilax VIP
bra svärta här
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen