Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnattsekipage



levande stearinkäglan
så här i juletid
avväpnar somliga


ökar värmehinnan
i ögonen viger in dem
i hemligheter


som när midnattsekipaget
signalerar för avfärd och
vi tror oss löst biljett




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-12-12 08:56



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Nog är det stämningsfullt och
något magiskt i lågan från ett
stearinljus.

Midnattsekipaget här kittlar
fantasin. För mina tankar till
filmen "Midnatt i Paris" som jag
älskar. Där en bil dyker upp när
klockan slår tolv och tar författaren
Gil tillbaka till 1920-talets Paris.
2021-12-16

  Den filosofiske poeten VIP
Inspirerad:

Innan juleljus har brunnit ut,
är vi på väg till mellandagsrean.
2021-12-15

  Susen VIP
Ett ljus i mörkertid att läsa. Ökar definitivt min värmehinna i ögonen! Snyggt
2021-12-13

    Lena Staaf VIP
En trolsk dikt utifrån den stämning som kan uppstå vid betraktade av ett ljus.
2021-12-12

  Solstrale VIP
Stintans-ljuset lyser i liksom dina rader väcker eufori!
2021-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är biljetten till himlen.
Han har ingenting med julen att göra och vice versa.


2021-12-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP