Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar ljushögtiden Lucia och det hopp hon ger .Dock ville jag i år ge henne ett mer upproriskt uttryck som jag anser behövs i vår värld idag .


Lucia-anarki

Lucia-anarki

Lucia-natt och hennes vilda ögon brinner
Vårt helgon skrider fram som i
40 graders feber ,
med abstinensen
som en värk genom sina leder

Hon gråter med blott ett ljus i sitt hår
och
med glorian på sned..
Hon är så less på tiden ,
på bomber som faller och en hjärtlös man
som jagar
människor mot galler

Vi fladdrar likt svarta asplöv
genom vintergatan
tänker hon som kallas Lucia
Där darrar vi i mörkret med vår
skam
För allt vi försakat, allt vi blundar inför
allt vi hatar, all empati som saknas
på jorden

Vi borde säga förlåt !
Gud kan vädra lakan efteråt !
Det är nog aldrig för sent för oss ändå !

Men natten går med tunga steg genom rummen
Lucia tejpar över munnen . Hon vägrar sjunga mer
Hon ska hungerstrejka fram till nästa jul
Så stampar hon sin dr martens-känga bestämt i golvet
Jag är anarkist säger Lucia och blinkar
förnöjt





Fri vers av Linda Olsson örn
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-13 14:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Oh JA ANA-rkist! Ja visst!mgillas skarpt! Och rebellisk borde man få vara med tanke på utvecklingen där somliga normaliserat utvecklingen t.o.m kvinnorna själva tycks förlorade i mörker. Gott rutet! Heja Lucia!
2021-12-13

  Linda Olsson örn
jag vill poängtera att jag INTE använder dr martens som en symbol för skinheads i texten(då jag fick en kommentar på detta ) utan som en symbol för uppror i stort
skorna används ju som bekant ofta i punkkulturen och hade då de lanserades ett symbolvärde för den engelska arbetarklassen :) Over and out :)

2021-12-13

  SatansSon VIP
skinheads har doc martenskängor,. gillar dem inte. skinheadsen är farliga.
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Linda Olsson örn
Linda Olsson örn