Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att stundom söka förklara för allmänheten, alternativ till det som så självklart annars lätt verkar vara, ge sig ut för, som till maskerad förklädd, oavsett avsikt att festa loss ordentligt eller bara som fira litet...


Dagens förklarade ord 2021 12 12




Dagens för-klarade ord - Boskillnad

En del människor har få heta någonting
som låter såväl utländskt som långt att uttala.
Medan andra då fått det mera kortfattade
och litet snärtiga.

Bouregard kan tänkas bo i ett land vilket
som så imponerat i långeliga tider på invånare
i mera nordligt belägna trakter,
i just den som kalla Norden.

Bo kan tänkas imponera på människor
som gillar bordtennis eller det i folkmun
mera kända som 'Ping pong',
förmodligen ligger det i just munnen, det slaget.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-10 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP