Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Flinka finkars jul 2


Finkedurium-lej
Spigge Fink har en tjej
å nu kvittrar de ihop

Klurre Hackspett går på
trummar på träd och så
kastar sen kottar i hål

Hoppåstuds i regnpuss
På gården står en struts
tuggar kolakaramell

Göran Gök puts och stök
Städfejeri och bök
Hans fjädrar yr och svävar

Småfolk vaknar Leija lo
tassar tyst runt Tomtebo

Nära tiden snö glopp drapp
snart dax ge varann en klapp

Pyntad gran glimmerglittrar
Flinka pilfinkar fnittrar
Krusar glanseband fina

Röda lacken skvätter




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-13 17:31



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Glansfull
Glädjeyra
ni båda här avfyrar!

Tack!
2021-12-14

  Öknens Ros VIP
Här har fantasin fått fritt spelrum, finurligt fantasirikt flöde!
2021-12-14

  Solstrale VIP
Oj så trevlig vers, allitterationerna svammelsurligt skvätter! Man blir glad och slår klackarna i taket! :)
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP