Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivningen stakar sig vidare, mellan fem förmågor härinne. Gunwale gav mig orden "Rannsaka, vidare, pannkaka". Råraka kan man byta mot om pannkaka skulle osmaka. Lagt till 18 så blir 21 ord. Sänder trenne vidare tillbaka...


Ljusstaka (stafett 24)

 

 

julbaka enstaka pannkaka

 

provsmaka orsaka lossbraka

 

isflaka framstaka halvnakna

 

glidare vidare spridare

 

valvaka uppskaka omaka

 

renraka skurkhaka nejjaka

 

rannsaka hustaka stjärnspraka

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-14 18:36



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Här vare ordlek så att det slår gnistor om'et! Finurligt, fint, fantastiskt.
2021-12-16

  Anya VIP
Vilken härlig kreativitet och rytm. Du är fenomenal på att leka med ord.
2021-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Tack tre till... glädjande L!
G. är rätt ute, ty just årets tv-kalender måste ha bidragit till att jag tänkte "nejjaka" ihop med kriminelle elementet.
Kanske snarare gåsen Akka som orden åker på.. - eller var det just Nisse Holgerssons tripp som donna avsåg??
2021-12-15

  Gunwale VIP
Varje grupp om tre skapar en egen bild ... Undrar vad det är glidaren vidare-sprider? Och är det den renrakade skurkhakan som nejjakar, dvs sänks i ett ”nej” (elller ”ja”) fast det tas för ett ”ja” (eller ”nej”)?
/Som i svt:s julkalender när otjuvaktige pojken Ture säger nej (=”jag gjorde det inte”) ...
2021-12-15

  Inez L
Rimmen får mig verkligen att känna glädje, tack vare innovationskraften och fantasin.
2021-12-14

    prima donna
Aka tycks eka och återåka där bak på vart ord att lukta och smaka : D
2021-12-14

  TrollTörnTrappan VIP
Tackar, roligt att till sist komma på receptet för denna etapp...

Tja, minst hälften av orden finns iofs, medan resten fanns bara nästan. Det nyskapande är väl ordningen som de försöker samverka i : en tveksam grammatik som likafullt funkar?!

Tjovisst, du har hittat ordens osynliga luckor, i all sin relativa sammanbundenhet..!
2021-12-14

  Solstrale VIP
Det var allitererande med mera, heter det skur kläder eller skurk läder, dvs skurkläder som tanterna hade förr dvs hemmafruarna tog på sig städrock, idag spelar man städ rock...
2021-12-14

  Nanna X
Härliga nyskapade ord!
2021-12-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP