Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


hacka inte sönder mig snälla du men det är bara jag som har köttyxan egentligen


nästa gång i tvåsamhet

beroende av närhets-
drogen, det fanns
ingen chans att jag
inte skulle resa mig

och falla in i kär-
lek igen vilken lek
det är att vara kär

en lek där livet
står på spel och
om man är med
i leken får man
leken tåla

men är leken ens
frivillig från början
när naturen har
bestämt att
oxytocin ska
vara härligt ?

monogami var
det Gud bestäm-
de av vi och
tranor skulle
ha som vanor

men hur risk-
abelt är det inte
att välja en:
som att sätta
allt sitt kapital
i en enda aktie

och ett krossat
hjärta är redan
i konkurs eller
starkt belånat
av Tinder

men vi har valt
detta sätt att
fortleva och
det har lyckats
igen så varför
lilla hjärta:

dör du nästan
av psykets
hjärtinfarkt;
kanske inte så
konstigt;

när man blir kastad
som härsket kött
och slungad i havet
som svedd drivved

när man trodde att
ens kött var för
evigt ätbart och
ens trygghet ett
varmt hem

nästa gång det krasar
i bröstet kommer tår-
arna inte vara lika
blöta och tunga

nästa gång kan jag
ta emot: den
härjande eldvågen
hjärtats elchocker
som stötar — när
sorgen blir för stor
så kroppen starta
igång över-
levnadsstöten
i avskedets in-
byggda pacemaker

nästa gång; kommer
stå — inte rakryggad
men åtminstone
med ryggrad nog att

inte smälta ned
nerver till tomhet
och
sända iväg smärtan
som en flyende vykort
mot framtidens brev-
inkast

för varje gång stupet
skriker under fötterna
har man blivit lite
bättre på att hålla
balansen




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 146 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-14 13:47



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
tycker nästan det är tvärtom
2021-12-15

  Den skrivande tysta
Wow. Starkt.
2021-12-14

    Björka
den som söker han finner
2021-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen