Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tänkares Kokbok


Recept på ett världskrig

Ugnsbakat världskrig på kolbädd (Karl Gustav Bakelse)

Sätt ugnen på 1500 grader ( man vet aldrig vad som ska bakas)
Ta fram en rejäl skärbräda och en vitlökspress samt en stor tung mortel.

Börja med att blanda lite kultur, värderingar och religionsuppfattningar.
Tillsätt 23 statsråd och ett stort President strutsägg och 800 kg socker.
Vispa upp tills du får en väl luftig, ansvarslös och fluffig smet.

Lägg till 50 000 ensamkommande papperslösa utan asylskäl.
Rysskrydda och salta med Kinas Himalayasalt i såren av Svenska Freds uttalanden..
Tillsätt omöjliga förhållningsregler som gör det svårt att hålla sig inom ramarna för bakverket. Låt gå i press..
Sälj vapen och andra stridsförberedande utrustning till eventuella kommande meningsmotståndare och kalla de terrorister.

Bygg lite el o gasledningar mellan konfliktlösa länder.
Skala tio ambassadörer och förvisa dem till sitt hemland,
med skalp i ficka.
Häll upp den fluffiga smeten i en kantlös fredsform.

Sätt in i ugnen på 1200 grader
Avvakta
Ta ut o smaksätt med journalist crème del a creme och strössla med grus av
diktator statyett.
Garnera med några utbrända säkerhetsagenter
Toppa med en NATO handgranat.

Bon apetit!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jaramald VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-02 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP