Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtens julklappsresa

Vid eldstadens varma vrå.
Såg tomten från fönstret att släden fylldes på.
Med säckar fulla av färgglada klappar.
Trots att det ute hängde flera istappar.
La tomtemor bort båda grytlappar.
Hon tjasade ut sin virriga gubbe.
Som knappt kunde gå efter att ha druckit nubbe.
Han halka så klart på den hala isen.
Men piggnade till av den kalla brisen.
Tomten stapplade och grymtade ilsket.
Varför lämnades han alltid i sticket?
Kunde han inte denna natt,
få vara i fred och dricka sig platt?
Ingen lust hade tomten kvar.
Hur skulle han ens hinna bli klar?
Det gick knappt att leverera varje present.
Alla dörrar stod ju på glänt.
Barnen hörde när han kom.
De sprang alltid med buller och bong.
Det var knappt så han tog sig ut.
Under en minut.
Tomten satte sig bryskt på slädens säte.
Rudolf ropade sitt vanliga läte.
När tomten med händerna drog.
Lyfte alla renar sin bog.
De flög ovanför städer och skog.
Över molnens mörka dimma.
Kände tomten att han var på väg att svimma.
Synen var suddig och tankarna trög.
Snabbt var det renarna flög.
Men farten var alldeles för hög.
Rakt ner till marken de dök.
Förgäves försökte tomten att vända.
Även berusad förstod han vad som skulle hända.
Tyvärr så kämpade han med att svänga.
Renarna kraschade rakt in i närliggande länga.
Där kunde de dock inte hänga.
Rader av bilar kom de att möta.
"Nu blir jag väl tvungen att böta."
Tänkte tomten djupt i sitt brus.
Runtomkring blixtrade massvis med ljus.
















































Bunden vers (Rim) av Eros Elton VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-14 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP