Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till santanismens försvar

Varje år
i december
är jag på fallrepet,
är jag nere och slut
när årets sista
förbittrade
karmiska trådar
reds ut,
och med tårar
av krut
längs med kinden
blir jag Scrooge,
och Grinchen
i samma person
när jag fnyser
och bannar
alla de svikare
av Robins doktrin,
dessa spridare
av röd ideologi,
den som tar
från de rika
och ger åt de
ännu rikare,
denna de vitare
skäggens parad,
denna de pseudokristna,
kryptokapitalistiska
gammalnyhedniska
helgons charad.
Men med ryggen
mot novembers förfall
där mörka fanor
vajat stolt
tinar jag till slut,
grinar jag mig ut
ur mitt skal,
hissar flaggan
med möda,
hyllar gubben
den röda
byter tvivel
mot tro,
mot idolatri,
en förnuftets sorti,
men bättre än inget
för oss nihilister
och materialister
är att dyrka
den vätte, det väsen,
som vi faktiskt
kan se, som
praktiskt taget
kan få oss att be,
i hans kyrka
den farande,
flygande,
strykande runt
knuten, med säcken,
entré nån gång
strax efter tre.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-18 02:11



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Haha helt fantastiskt!
2022-02-02

  Kungskobran VIP
Tänk han kom igen
vår käre gamle vän
2021-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP