Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omstart

För några år sedan
ville jag inte leva kvar
med vapnet i handen
ville jag bara trycka av

lämna den här världen
och vila i min grav
men tron på efter livet
och vad det skulle bli av

med själen som är skapad
av Gud som ger och tar
ändrade mina tankar
och avgjorde mitt val

ta lärdom efter de döda
gav mig en ny start
följa de bästa exemplar
i min egen fart

droppe för droppe
av goda handlingar
tills jag bildar mig
mitt eget hav

Friade till döden i år
väntar fortfarande på svar
under tiden som jag får
försöker jag vida ut min grav

vi alla ska smaka på döden
även döden
kommer att vila i frid en dag

om jag felar
så rätta gärna till
mina misstag
men snälla klandra inte
min mamma, moder, mor
eller far

kärlek till dem
fanns där från mitt första andetag
fostrades med att hålla fast vid
och följa koranens budskap

Och full med kärlek till er
som strävar efter belöning
för varje bokstav för bokstav
för bokstav

men låt mig återvända
till min första rad

jag erkänner
att dem knäckte mig
för jag nådde inte upp
till samhällets krav

i tron att jag inte dög till
för den jag var

och heller ej normal
för jag har alltid passat in
i ett utanförskap

men de tröstande orden
fanns där för mig hela tiden
rad efter rad

är tacksam idag
för allt som jag har
och heller inte har

faller ner på knäna,
lägger pannan på marken
och tackar Gestaltaren
som en lycklig fri slav




Fri vers (Fri form) av BaaBiiBoo
Läst 92 gånger
Publicerad 2021-12-15 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaaBiiBoo