Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav

Våra hav är fascinerande,
med djup, svindlande
som alpkedjors höjder.

Förlista skepp och
sjunkna städer har
genom årtusenden
dömts till förgängelse
i outforskade havsdjup.

Män, kvinnor, barn har
kämpat för sina liv men
skoningslöst famnats
i ett obetvingligt grepp.

Våra hav döljer bottnar
med arealer större än
de som de omsluter.

Våra hav har omätbara
rikedomar som står
till förfogande för den
värld som livnär sig av
det kretslopp som de
ständigt genererar.

Våra hav är oumbärliga
för hela den värld vars
möjligheter vi aldrig lärt
oss att fullt uppskatta.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-15 10:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv har jag valt att fokusera på havets skönhet.
Egentligen är det ju bara ett enda hav.
2021-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström