Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En julhälsning

Se så många fina saker som finnas att köpa. Finaste kaviar som sig gömma bakom de allra flesta dignande hyllorna. Skinka i mängder, lutfisk som är väl lutat, potatis och grönt som sig bör. Allting sig hänger i affärens olika stråk av gångar med hyllor. Kyl och frys som håller möglet borta från det fräscha. Och se så fina paket också får plats bland pynten som lagts fram. I all välvilja så att känslan för julen sig hamnar hos oss alla och vi bara önskar och önskar och önskar än mer att få.

Men se vissa av oss får ingenting utöver det som av samariter lagts fram på okända bord och med okända deltagare. Samariter som offrar sin egen julefrid i syftet att låta alla de med vanliga barndomsminnen från förr. Få återigen stiga in i en värme under julens glada tid. Då alla och envar med sina sorger. Får ta del av ett tak över huvudet, ett paket som är litet men välbehövd – i alla fall dess innehåll.

Se vissa har inte sedan barndomen mått så himla bra i sina tankar och känslor. Ty de har blivit bortglömda av årens allt snabbare takt av viktiga förändringar som bara gagnar dem med talföre och förmågan till att klä sig själva in i den abrupta samhällets omvälvningar. Där glitter slängs i alla hast över vägen där de med goda förutsättningar ställer sina egna fötter i gång och frammarsch.

Men de goda samariterna som fortfarande orkar bära den tunga bördan att värna om dem som värnas ska och som behöver en stunds ro. Från det som borde ha varit deras samhälle likväl som mången annans och utan att behöva tänka på krusiduller i all sin prakt. Och inte behövd tänka på sin oförmåga att förstå förändringarnas kackel.

Se! Låt oss tänka en stund på alla de män och kvinnor. Oavsett ålder och boplats, oavsett rikedom eller fattigdom, oavsett varför och vem vet varför. De offrar sin tid till dem allra fattigaste och oftast ock utstötta ur samhällets gemenskap. De som borde synas som vanligt som sig bör.

Låt oss helt enkelt skicka en tanke till alla de män och kvinnor. Som offrar sin tid för andra människor.

Låt oss gemensamt säga; TACK och God Jul – från våra hjärtan vi sänder våran hälsning.
Övriga genrer av Flicis VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-16 15:42Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP