Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
direkt inspirerad av Claes Malmbergs roll, i julkalendern 2021 kring familjen Knyckertz, byggd på böcker av Sparring jag icke kände till, vari namnen på figurerna är bland det mest fyndiga, här med somliga insprängda


KalenderKaraktär 20 : Paul Isman

 

 

den lilla stadens polisman

snäll och tjock och pålitlig

som en gammal lat bulldog

eller världens varmaste snögubbe

tycks ett bra tag bara

godtroget dum

gällande hur långt somliga kan sträcka sina fingrar

nästan tre av fyra Knyckertz

samt mormor Stulia i fängelset

där en ny väkterska har lyckats bryta sig in

men knappast den prilliga prästen

med sin "Gingerbread Jesus" eller

den nördige butiksinnehavaren som

ej vill sälja de unika leksakskartongerna

dock kanske en av två konstaplar??

likafullt visar sig Paul Isman

samtidigt markera

på sitt subtila

lätt skamsna vis

hur han sett vederbörande klampa över lagens staket

ja, hans stora hjärta verkar även

fullt kapabelt att urskilja

lömska motiv ifrån

uppriktigt medmänskliga

åtminstone med hjälp av

de små blivande kriminalinspektörerna

hela paketet misstänkt likt

Lasse-Majas detektivbyrå

med delvis inverterad bakgrund

glatt doftande

av sagosamhälle som hamnat i knipa

alltsammans invirat i

mysigt virvlande stråk-blås-slingor

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-16 20:45



Bookmark and Share


  Nanna X
Fint porträtt av konstapeln! Men det känns lite som om han blivit döpt till fel namn, Paul Isman låter mera som en bredaxlad, hårdhjärtad snut.
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP