Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obygdens feta flockar


De är spegelbilder
av sig själva

De har inget intresse av andra,
ser ut som illa medfarna humanoider
eller trasiga voodoodockor,
eller kanske zombies
ur nån walkingdeadfilm,
översvämmande älvdalen
med IQ-värden som släpar i backen
som gamla årder efter hästar
på tidiga 1900-talsbonader

De är redan som unga feta, vällande,
rapande, pysande,
hjärtslagna, sockersjuka,
orörliga på sina snöskotrar,
på sina jaktpass, i sina TV-soffor,
honorna stapplande
i sina gigantiska kroppshyddor,
knagglande,
hängande över spisarnas fettstänkande
vedervärdigheter,
barnen gödda som kultingar,
hannarna vräkande i kökssofforna,
brekande,
fettvalkarna rullande
nerför bukarna,
rotvälskorna stönande,
ylande över köksborden,
inaveln avartad,
obildbarheten brakskiten
i blåbyxor och overaller,
samtalens ultrarapider grymtande,
vildsvinsaktigt,
mellan jakt och bilmotorer,

familjerna framlevda
i gorillflockande åbäkande

och deduktionen blir
att dessa överhängande schabrak
till primater
är resultatet
av gamla skogshuggares könsumgängen
med djupa skogars trollkonor
på medeltiden,
för som trollpack ser de ut,
som trollpack beter de sig,
detta obygdens patrask
i den svenska kolonin Norrland




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-12-17 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP