Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt som var i vägen

 

molande oro

kommer när jag inget anar

smattrande sting till dunklets gömsle

vindvilan i genomskinlig dager

tövädersdag försvinner

ramas in med rädsloslanor

vänder innanhav i krabb sjö

och över fjärden rundgångsekon

 

dunklets rädsla

vidöppnar sig som tomrum

med enda ljusflämtningar

en eldflugesvärm invaderar och

fladdrar i kapp med mitt hjärta

händer fötter domnar

dras in i dimman

saknar klarhets sökarljus

hoppas anar längtar nu

kläppens jämna slag när malmen klingar

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-17 15:40



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker text om den molande oron, rädslosnaror.
2021-12-18

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten, då jag fått för mig att den skulle kunna vara något för Herr C, att lyssna till, i mobilen.
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg