Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gävlebocken


Gävlebocken, denna symbol för julen,
brann åter igen, en kväll så kulen.
Förövaren hade sotiga händer
Varje år hen återvänder.

Jag undrar vad är den största traditionen:
En bock som klarar alla julens dagar
Eller den ständigt återkommande aktionen
Att ständigt bryta mot nationens lagar.

Vad händer, då ingen bränner bocken mer
ser vi då även, en slocknad tradition
Så kanske varje år man tillsist beser
Att kommunen själv utför denna brinnande aktion.

God Jul önskar Anders Nordlander







Bunden vers (Rim) av Anders Nordlander VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-18 18:41



Bookmark and Share


    tramp
Bra rim och en oväntad knorr på slutet.
Tänkvärt !

Men gärningen är mordbrand och allmänfarlig ödeläggelse hoppas att den skyldige får ett kännbart straff !
2021-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Underbart att den brann!
Jag hatar styggelsen precis som jag hatar julen i övrigt.
2021-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP