Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Han sa också att EUROPOL övervägde möjligheten att polisen från och med den 1 januari vägrar att utföra pandemispecifika aktiviteter, men även övertid.


*** 20 000 poliser är redo att avgå
Valer Kovacs, vice ordförande för Rumäniens nationella polisförbund, meddelade på torsdagen att 20 000 brottsbekämpande tjänstemän är villiga att avgå om Covid-certifikatet krävs på jobbet.

 

Valer Kovacs sa också att mer än 50 % av poliserna inte är vaccinerade. SNPRs vicepresident uttalade också att brottsbekämpande tjänstemän inte är villiga att betala för testerna för Covid-19 ur egen ficka.

 

"Beväpnade" med flaggor och vuvuzelas protesterade polisen på gatan: "Vi kräver inte höjning av lönerna, som man tror" Ledaren för fackförbundet EUROPOL,

 

Cosmin Andreica, uppgav att polisen endast ber om att lagbestämmelserna om lönen följs.

 

Mina kollegor vill inte kontrollera intyg eller utdöma böter på masken. Vi anser att det är en kränkande åtgärd, som satte press på polisen.

 

Det är inte normalt att vi lägger böter på masken under denna period, eftersom vi har ett helt annat ansvar.

 

Vi är inte läkare, för att kontrollera nya masker och vi är inte jägare för att gå igenom restauranger eller kaféer, för att ge böter till dem som har ett intyg eller inget intyg", sa vicepresidenten för SNPR." 2018, och senare under 2020 kom den förordningen från premiärminister Cîtu som avbröt tillämpningen av lönelagen, så praktiskt taget är vi för närvarande på hälften av den nivå som fastställts i lag för 2022.

 

Mina kollegor förstod inte varför vår inte ens tillämpar vad som i detta fall instiftades 2017 (nej - av lönelagen) talar vi inte om löneökningar eller andra tilläggsrättigheter.

 

Så vi ber inte om något mer än vad som fastställdes i lag sedan 2017, en lag som röstades fram av alla politiska partier vid den tiden, alltså inklusive makthavarna under denna period.

 

Låt mig ge dig ett exempel: (...) det fanns poliser som hade 3 000 lei i lagen, lönen fastställd för 2022, de hade 2 000 lei i betalning och under 4 år delades skillnaden på 1 000 lei i 4 lika trancher 250 lei vardera, och kommer att dra nytta av den tranchen varje år, tills vi når nivån på 3 000 lei, så att alla andra orättvisor och lönediskriminering mellan dem elimineras genom att fastställa den nya lönetröskeln på 3 000 lei enligt lag.

 

Och nu, istället för att vara på lagens värde, från och med januari, är vi hälften av den skillnaden, det vill säga på 2 500 lei.

 

Så vi pratar om att bevilja avbetalningar från skillnaden mellan den beviljade lönen i betalning jämfört med den som föreskrivs i lagen”, deklarerade Andreica för Agerpres.

Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2021-12-19 04:20Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Baranyi Roxana /Huooo avgår, ni är alla jävlar
2021-12-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Laurentiu Constantin/ Den lokala polisen måste upplösas, de tar pengar för ingenting
2021-12-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Rody Nastase
Skäms du inte?
Fortfarande inte nöjd?
Men en pensionär som arbetat i 48 år och har en pension på 2000 lei, vad mer att säga? Vid 45 års ålder går du i pension, vilket du inte förtjänar! Säg upp dig själv, låt världen bli av med några drönare som inte gör någonting och samla in några löner som de inte förtjänar! Skamlös!
2021-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP