Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomten är död del 2

Många har undrat hur det har gått för tomtemor
och julenissarna efter tomtefars tragiska bortgång.
Tidningar och reportrar har försökt få till en intervju
med tomtemor, men tyvärr blir det ingen sådan,
då vi fått veta att hon i sin stora sorg gått in i en katatonisk
värld, där det ej går att nå henne, och hon kommer enligt
läkarnas utsago, att stanna där för alltid, då tomtefar var
hela hennes liv.
Julenissarna har bränt ner tomteverkstaden till grunden,
och dragit ut på gatorna, för att ta hämnd på de som sköt tomtefar.
Många av dem är föräldralösa och har ingenstans att ta vägen,
så fler av dem har hamnat i missbruk och kriminalitet.
Klimatet utanför tomteverkstaden är tufft och skoningslöst,
julgröten är ett minne blott, och glädjen har förbytts i
frustration och ilska, känslor julenissarna tidigare aldrig
känt, och det har vänt upp och ner på deras tidigare så
lugna och inrutade glada liv hos tomtefar och tomtemor,
samhället står helt frågande för det som nu händer,
det finns inga resurser för hjälp, inga lösningar alls,
förmodligen så kommer några av tomtenissarna att dö i nya
gängstrider, och några kommer att hamna inom lås och bom.

TRÅKIG JUL OCH ONT NYTT ÅR
häsar tomtenissarna.











Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-19 07:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP