Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2921.12.19 söndag. Summa summarum.


Jag har legat av mig

Sanslösa dagar till ända.
Känslan av bortdomnade tankar
klistrar fast sig i mina memoarer.
Nu återstår bara själva julen
och nyår, som alltid.

Nästa år vill jag tänka igen.
Nu, vill jag bara vara.
Som en gammal pråm,
rostig och dan.
Men vad hjälper det.

Jag vill älska hejdlöst,
men ser hur ensam jag är
i spegeln.
Som ett vilset skepp för ankar
söker sig minnet hemåt igen.

Se mig igen, kärlek, glädje och livslust.
Ta mig ut på äventyr
och inte bara på vandring
eller något så simpelt som promenad
Hjälp mig kärlek, till människor jag vill möta.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-19 11:28



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Tycker du fångar och uttrycker en stor livslust och längtan här; fint skrivet med styrka och livskraft i orden!
2022-01-02

  Solstrale VIP
En beundransvärd ödmjukhet i din önskan och längtan!
2021-12-21

  Sparvögat VIP
En vacker önskan vilar i dina ord till kärleken o livets glädje…
Jag hoppas att önskan besannas!
2021-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP