Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en framgångssaga


Jag läser en bok om Facebook

Det började med att några teknikintresserade ungdomar skapade en teknik som gjorde det möjligt att sätta poäng på flickor lite puerilt kan man tycka men det hela skulle med tiden utveckla sig till det företag som nu går under namnet Facebook som idag har 2+ mdr användare jorden över. Det skrivs att i början hade MZ en enda målsättning tillväxt tillväxt och åter tillväxt för att ta kål på de som utmanar att likt en sentida Adolf krossa de som vågar . Det andra som förstörde hans liv var rädslan att myndigheterna-- att bolaget av konkurrensskäl skulle styckas upp. Det skulle i så fall inte vara första gången i USA:s företagshistoria.
Och företaget blev så stort att planer vävdes på att introducera en egen kryptovaluta jag tror den skulle heta libra men då vaknade de fruktade myndigheterna till liv och MZ kallades att personligen svara på frågor i Washington DC. (jag själv sett frågestunden på Youtube). Det gick väl så där. Jag har inte hört något mer om dessa planer. Viss andra tillfällen har det gått bättre. Vid ett annat tillfälle svarade chefen så bra att efteråt visade det sig att aktiekursen gjort honom tre mdr rikare.
En av den senaste tidens påfrestningar på bolaget skulle komma när Trump klev in på scenen. Han var ju något av en dark horse. Hur skulle bolaget ställa sig till hans svada av antydningar och halvsanningar. När det visade sig att han vunnit första presidentvalet var det många som dagen efter dök upp på jobbet med rödgråtna ögon (fortsättning planeras)




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-19 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP