Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur ska jag få dig att förstå

Vaknat ur drömmen den uppenbara
Får så åter vänta
Se ljuset från hjärtat i en glänta
Får så svårt att andas
Alla tankar som blandas
Står som på ruinens brant
Ut i brunnen jag åter kastat en slant
För saknaden går som inte att ta på
Vill åter sväva på himmelen blå
Då det strömmar genom mitt blod
Din blotta existens som en vacker klenod
När jag åter sluter ögonen för natten
Flyter jag åter som på vatten
Att du inte själv förstår betydelsen av ditt liv
För så vacker och attraktiv
Du har en mening och en färg
Som toppen av ett berg
Du är som låtens refräng
Som en söt krispig maräng
Du är stjärnan på himlen blå
Hur ska jag få dig att förstå
Som spillror på ett öppet hav
Så är du som ett nav
Du är som en tro
Man bara fortsätter att ro
Som ren magi
Som ett extra batteri
Du är ljuset som aldrig släcks
Då som känslor väcks
Alla bilder man har av dig
Sommar, sol och förgätmigej
Känner värmen i kroppen som stiger
Blir som nattens tiger
Kan som inte vara still
Allt med dig jag vill
Ja mår så var unik
Men du är mer än änglalik
Du är så inte bara en ibland alla andra
Då vi alltid ska ha varandra.




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-19 21:49



Bookmark and Share


  Ordsus
Wow! Tänk att få en sån fin dikt skriven till sig.
2022-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde