Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bror Swami, skyggande

Bror Swami, Bror Swami
såg bara Bror Swami;
så upptagen med sin självvalda olycka
att han aldrig såg andras glädje

Bror Swami, Bror Swami,
så feg i sin feghet
att andras mod inte fanns

Bror Swami, Bror Swami,
så inåtvänt intelligent i sin upplysta kub
att ingen tanke fanns utanför boxen

Bror Swami, Bror Swami,
så rasande rädd för fel
att inget kunde bli rätt

Bror Swami, Bror Swami,
så orolig och ärgat ängslig
att tryggheten blev ett hot

Bror Swami, Bror Swami,
hjälplös mottagare
utan presenter

Bror Swami, Bror Swami,
ordlös storpratare
i det nej som ja förutsätter

Bror Swami, Bror Swami,
tomhänt
när jag sprang maraton åt ödet

Bror Swami, Bror Swami,
med stumma böcker tornande
runt sina avsägelser
medan mina brummar
sina borduner
i syd och i norr

Bror Swami, Bror Swami,
vars tankar löper loopar,
medan mina skriver in sig
i ordanhopningar och talesätt

tänker jag en dag som aldrig,
en dag som nu
i min kropp som springer
i trappan med en kopp kaffe
och bara fötter
den tjugonde december

Bror Swami, Bror Swami,
säger icke och nej på alla språk,
styr sin kropp
på mörkrets baksida;
snart bara ett minne
av något som inte fanns,
någon som inte var,
någonstans
mellan Bob Dylan och Loco Varg

Bror Swami, Bror Swami,
sedd förbi och ogratulerad
på sin sjuttiofemårsdag,
skyggande




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2021-12-20 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP