Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjens skål

 

 

När jag vaknade
höll jag om glädjens skål
hoppades att dagen
skulle falla mjukt i dess botten

några timmar senare
sopade jag upp skärvorna
och fogade den samman
efter bästa förmåga

den är ganska illa tilltygad
jag har lagat den förut 
bitar och flisor saknas
men den håller ihop

innan jag gick till sängs
betraktade jag lagningarna
och tyckte att den var finare
än när den var hel






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-12-20 10:13



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så fint om glädjens skål som lagas och är finare än innan. Min går ständigt sönder och jag lagar den också. En dikt med stor igenkänning.
2021-12-22

  Blomma-Stjärna VIP
att inom sig hålla både verklighet
och kamp och hopp

en skål för glädjens skål!
2021-12-21

    snöö
O vilken fin dikt, berör!
2021-12-21

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker och klok bild om hur
livet formar och omskapar oss.
2021-12-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin liknelse! Du skriver så fint om livets prövningar och glädjen att hålla ihop.
2021-12-21

  Solstrale VIP
Ja sannerligen kan det vara så, mödan är strävan värd! Libsdevisen fångad med klister! Läxan lärd!
2021-12-21

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om när glädjen krossas men fångas upp igen, med möda. Så ser livet ut, ideliga hinder och besvikelser som det gäller att ta sig igenom. Med en stolthet och glädje när det är gjort!
2021-12-20

  Gunnel Eriksson VIP
Du kan konsten att anpassa dig
efter den givna situationen.
2021-12-20

  Maj-Lis VIP
Så kan det bli med det som är lagat med ömhet
2021-12-20

  Kajan VIP
Livet sätter spår, blir mer än fläckfri skål. En klok insikt är bevis på det.
2021-12-20

  Eva Helene VIP
Vilket klokt och ödmjukt sätt att se på sig själv med brister och svagheter men också möjligheter!
2021-12-20

  Monica Lindgren
Som vanligt fantastiskt bildspråk!
2021-12-20

  Öknens Ros VIP
Även ett sprucket och lagat krus har sin charm, liksom livet självt.
2021-12-20

    Björka
underbar
2021-12-20

  ULJO
Fint diktat om det bräckliga
2021-12-20

  Sparvögat VIP
Underbara ord om livet tecknat i skärvornas ljus…
2021-12-20

  AiA Maria den fria

Fullkomligt
Lysande


Tack för ditt ljus!

<3<3<3


2021-12-20

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning av livet
2021-12-20

  Niliboy
Ja, så kan det vara, fint funderat!
2021-12-20

  Maria Sundelin VIP
Livet måste ha sina skavanker för att vara ett liv
Kramar
2021-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP