Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillåtet att läsa


Läsning

Förr i tiden på bondesamhällets tid var det så att den som läste blev anklagad för lättja. Det fanns folk som påstod att någon hade blivit alldeles virrig sedan han eller hon börjat läsa böcker Läst dag och natt tills man märkt tills att personen var helgalen och levde i helt andra världar.

Ännu idag vet jag vuxna kvinnor som inte kan förmå sig att läsa på dagtid .På grund av uppfostran. Dagens rutiner borde vara avklarade först innan man gjorde nånting
nånting onyttigt.




Prosa (100-ordare) av Ingegerd svedin VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-20 11:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oj! visste inte det, eller vad dödssynden (?) betydde.

det är därför skolan (även högskolan faktiskt) försöker pränta in en att "allt kommer från adeln" (som kunde spendera hela sitt liv med att skapa och ha roligt och äta gott, låter ju logiskt [ibland!]), som om shakespeare var adlig va? (jo, de försöker ju bevisa det..) eller bellman, eller ferlin? eller johhny cash? eller bob dylan? pfft!
2022-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP