Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En återblick till barndomen, när man skrev till sina vänner i bok med penna


En återblick till barndomen, när man skrev till sina vänner

 


En återblick till barndomen, när man skrev till sina vänner i bok med penna


Åren var 1959 - 1962


I min barndom hade alla vi flickor en bok, kallad Poesi.
I den skrev vänner några korta "poesirader".
Kan bara le åt dessa kloka, roliga och tokiga rader;

--------

Jag önskar dig lycka,
skor som ej trycka,
ett ljus när det skymmer
och inga bekymmer
          Marie-Louise, 3/8 1959
-  Kära Marie-Louise. Det blev lite si och så med din önskan
Tyvärr har det varit väldigt svårt att köpa skor som inte trycker,
mina fötter har med åren blivit ganska breda.
Bekymmer har jag samlat på mig i mängd, så det där med lyckan kom i kläm.

---------

Du är så söt och rar
borde få en prins till karl
          Ann-Christin, 5/7 1962
-  Kära Ann-Christin. Prinsar finns bara i sagorna. Det har vi nog båda lärt oss under vår uppväxt.

---------

Jag vill sitt i ditt minne
på en liten. liten pinne
Men om pinnen blir för kort
faller jag ur minnet bort
Sven-Uno, 5/8 1959
- Käre Sven-Uno, Pinnen blev nog för kort, för jag har inte den ringaste aning om vem du var.

---------

Att kyssas är ingen fara
att kyssas är inget brott
två läppar mötes bara
o, vad det är gott
Gunilla, 5/5 1962
- Kära Gunilla, du hade så rätt. Så många gånger jag testat detta, men du, 1962 var vi nog okyssta båda två. Du kan läst om detta i någon av flickböckerna som fanns på den tiden

---------

Jag önskar dig så många hjärtligga skratt
som fjäder på en höna 
och hår på en katt
Ulla 6/7 1962
- Kära Ulla, tack så hjärtligt för din önskan, gör jag vad kan för att uppfylla den,
men kommer nog aldrig att lyckas  helt

----------

Samla stora lass av lycka
det kan inte staten knycka
Kerstin 5/8 1962
- Kära Kerstin, att samla lycka har jag inte klarat av, lycka är en färskvara som inte går att samla

--------

En tesked kärlek
en tesked gräl
tre gånger dagligen
omskakas väl
Kerstin R, 23/11 1962
- Kära Kerstin R. Ditt råd var inte så bra! Det gick åt skogen!!!!

 




Fri vers av Nic
Läst 188 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-12-21 01:28



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jättekul att läsa:-) Jag måste rota fram min från vinden och läsa alla goda råd jag fick:-D haha
2022-04-26

  Öknens Ros VIP
Åh, detta väcker minnen till liv! Jag har kvar min poesibok än, sparade länge för att ha råd att köpa den. Många roliga verser blev det i den.
2021-12-24

  Lottie Ålhed VIP
Kul minnen och tänkvärda rader.
2021-12-21

  Solstrale VIP
Fantastisk text! Fint och berörande med hur du tar fram budskapets innersta kärna, bilden med är rolig och beundransvärt väver du ihop det hela! Tusen tack för du gav oss detta minne! :) solsken!
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic