Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Negativen



Gränslandet har inga linjer,
stjärnan mot hinnan blänker som glas mot månens brutna ljus

Ett skall i linjernas fotografi
räknas in i molekylen

Ett järn i berget,
en gestalt av sekund i tystnadens led

Stjärnan släcker sitt fundament,
ljuset i vingarna bräcker

Något randas,
en sång mot solens häll

En flaskpost slår mot stenarna,
över ytans skam bleknar orden in i
sprickor och sten

De transparenta rummen
ljuder ut genom nakna dörrar

Domherren röd som blod
sitter kvist sitter still

Is och grenar,
en karta av negativen




Fri vers av Ubuntu
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-21 11:37



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
en beundransvärd prosapoesi med så väl lyriska som naturromantiska inslag!
2021-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu