Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


juldikt


I skimrande, glimrande juletid

I skimrande, glimrande juletid
jag går i min stillhet och tänker
hur allt borde vara för alla envar
som ser hur vår stjärnhimmel blänker

Om natten få vila i trygghet och ro
i lugnet få sova och vakna
Få mätta sin hunger och släcka sin törst
och inget av nöd tvingas sakna

Kunde jag svinga ett trollspö i natt
och ta bort alla sorger, all smärta
mätta all hunger och värma var hand
ta hat ur ett stelfruset hjärta

Då skulle jag ge dig en kärleksfull värld
där godheten alltid fick vinna
få grymhet och ondska att flykta för gott
få nöd och misär att försvinna

I skimrande, glimrande juletid
jag går i min stillhet och tänker
att allt vad vi sprider kan växa och gro
så betänk vad du ger, vad du skänker

@JessicaMarieOlsson2021

foto: Jessica Olsson






Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-21 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP