Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om dessa stenar kunde tala... jag passerar ofta stengärdesgårdar och förundras över deras historia.


Stenminnen

Ni ligger där så gamla och grå
stumma och stilla
staplade prydligt i lager på lager
i långa, långa rader

Ni finns ännu kvar
som eviga minnen av förfäders slit
Hur kom ni alla hit? 
Vilka var det som bröt, baxade och bar?

Vad ville de, vad tänkte de,  hur orkade de?
Kanske förbannade de den steniga jorden och all möda
som krävdes för att hela familjen föda
 
Ni stenar väcker många frågor men kan ej ge några svar
Ni kan endast ordlöst vittna om den tid som svunnit har




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-21 21:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, så har jag tänkt många gånger, på många platser.. Tack för att du beskrev det så bra!
2021-12-23

  Monica Lindgren
Berörd. Har själv haft liknande tankegångar. Fint foto!
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP